مقالات

نصب کنتاکتور

نصب کنتاکتور

زمانی که قصد نصب کردن کنتاکتور را دارید، حتما باید نکات زیر را رعایت کنید:

»» پیش از خرید محصول خود را از اصل بودن جنس خریداری شده مطمئن شوید زیرا محصولات چینی با کیفیت پایین و تقلبی در بازار موجود بوده و متاسفانه خطر آفرین هستند

»» مطمئن شوید که کنتاکتور در مکان و محیطی دور از گرد و خاک و اشعه مستقیم آفتاب و باران و برف باشد. زیرا رطوبت و گرد و خاک موجب صدمه دیدن دستگاه شما می شود

»» حتما پیش از خرید کنتاکتور مورد نظر، به ولتاژهای ورودی و خروجی آن توجه کنید. زیرا در معرض جریان بیش از حد بودن سبب صدمه دیدن کنتاکتور شما خواهد شد.

»» همچنین می‌باید ولتاژ مدار فرمان محصولی که هست که خرید آن را دارید نیز مورد بررسی قرار بگیرد اغلب ولتاژ ذکر شده بر اساس بوبین کنتاکتور مشخص شده بر روی بدنه کنتاکتور عدد ولتاژی آن مشخص است

»» در هنگام نصب کنتاکتور حتماً از استحکام آن و محکم بودنش مطمئن شوید. هرچند که نصب کنتاکتور روی ریل استاندارد یا پنل تابلو انجام می شود.

»» هیچ زمان موقع نصب کنتاکتور دستگاه خود را روی سقف و یا به شکل وارونه نصب نکنید

مراحل نصب‌ کنتاکتور

نصب کنتاکتور به سه مرحله کلی تقسیم می شود: نصب مکانیکی سیم بندی مدار قدرت و سیم بندی مدار فرمان.

اولین مرحله و گام شیوه محکم کردن آن در تابلو برق می باشد فرآیند این مرحله نصب مکانیکی نام دارد و بر اساس اندازه و نوع کنتاکتور ممکن است توسط پیچ اداپتور ریل و غیر انجام شود.  لازم به ذکر است که نصب یک کنتاکتور به شکل تکی یا به صورت مجموعه درون تابلو برق نصب می شود در ادامه انواع روش ها را ذکر می کنیم:

» نصب بر روی ریل

» نصب بر روی آداپتور

» نصب با پیچ

نصب کنتاکتور‌ تکفاز

کنتاکتور تک فاز ۳ ورودی و ۳ خروجی دارد. در نتیجه جهت استفاده از آنها برای متصل شدن به یک مصرف کننده تک فاز،  بایستی سه ورودی را به کمک یک انشعاب به هم متصل کنیم.  لازم به ذکر است که بهتر است پیش از آن که کنتاکتور را نصب کنیم، یک فیوز تعبیه کنیم تا  از کنتاکتور محافظت و ایمنی به عمل آورد.

بدیهی است که برای هر کنتاکتوری بایستی  یک مدار فرمان نصب کنیم به شکلی که این مدار فرمان هم نقش کلید فرمان را ایفا کرده و هم می‌تواند به عنوان یک شستی توقف یا شروع باشد.

توجه کنید که کلیدهای فرمان همانند  کلید های تک پل برق هستند تفاوت اینجاست که کلیدهای تک پل در آمپرهای پایین و کلیدهای فرمان در تابلو برق به کار گرفته می‌شوند.  جهت نصب کلید فرمان باید از خروجی فیوز به ورودی آن یک ارتباط برقرار کرده و خروجی کلید فرمان را ورودی A1 کنتاکتور متصل کنیم.

اغلب عنوان ورودی را به شماره ۳ و عنوان خروجی کلید فرمان را به شماره ۴ اختصاص داده و علامت‌ گذاری می‌ کنند.

در پایان کافیست تا برق ورودی را متصل کرده و کلید فرمان را به اجرا درآوریم، به صورتی که ذکر شد برق وارد کنتاکتور شده و مدار وصل می شود.

نصب کنتاکتور‌ سه فاز

از اینکه همراه سایت الکترو کوروش هستید سپاسگزاریم، در ادامه با نصب کنتاکتورهای سه فاز نیز آشنا می شویم. علاوه بر کاربردها و مصارف صنعتی کنتاکتورها، این وسیله ها در برق ساختمان نیز کارایی دارند و به کمک یک کنتاکتور می توانیم تمامی برق یک ساختمان را روی آن وصل کنیم.

علاوه بر این با وجود نصب محافظ به کنتاکتور، ایمنی همه ی برق ساختمان تامین شده و نگرانی از این بابت وجود نخواهد داشت. توجه کنید که مدارهای فرمان در کنتاکتورهای سه فاز و تک فاز همانند هم می باشد.

نکته مورد نظر که باید به آن توجه کرد این است که جهت نصب کنتاکتور سه فاز، بایستی از ابتدا سیم های خروجی و ورودی را وصل کنیم. برای این منظور سه سیم برق ورودی را به پیچ های شماره ۱، ۳، ۵ متصل کرده و سه سیم دیگر را نیز از پیچ های، ۲، ۴، ۶ به خروجی یا همان مصرف کننده سه فاز وصل کنیم.

در صورت نیاز به اطلاعت بیشتر، اینجا کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *